Főoldal home

 

Keresés
Látogatók

webshop

Naptár

Redőny (roller shutter)

Új típusú redőny

műanyag vagy alumínium redőny


kulso_redony


Az új típusú külsőtokos redőny előnye, hogy utólag majdnem bármilyen befelé nyíló nyílászáró elé felszerelhető. Kivételt képeznek a süllyesztett tokkal szerelt épületek. A redőny tok felül némileg leszűkíti majd a nyílás szabad felületét. Ezeknek a redőnyöknek mérete ugyanis gyártmánytól függően 13,7 cm-es mérettől felfelé növekedhet, 16,5; 18; 21 centiméteres tokméretig. A redőny lefutónál zajcsökkentő gumi betétes kivitelt ajánlunk.

 

Új típusú redőnyeinknek létezik redőnytokba beépített szúnyoghálós változata, melyben a szúnyogháló tengelye is a redőny tokba kerül. Ez megfelelően kialakított tokot, s hozzá való dupla vezetősínt igényel. Az üvegszál alapanyagú szúnyogháló a rugós előfeszítésű tengelyre automatikusan tekeredik fel. A szúnyogháló a vezetősínben kefés szegélyek között mozgatható, így tökéletes védelmet biztosít a repkedő rovarok ellen. Bár kicsit költségesebb megoldás, az általa biztosított nyugalom kárpótolja mindennapjaiban.

Külső és belső tokos vakolható redőny

belso_tokos_redony

 

Épülő házának tervezésekor a legjobb választás az áthidalóba rejtett vakolható külső tokos alumínium redőny rendszer, mely szakszerű beépítés esetén maximális hőszigetelést biztosít. Utólagos vakolásnál sűrűn előfordul, hogy a kőművesek a szerelő nyílásra ráfordulnak, és ezzel megakadályozzák az utólagos szervizelést.

A beépített tokrendszer utólagosan elvakolásra kerül, ezáltal az alábbi előnyöket nyújtja Önnek:
 - vakolás után a redőny tok kívülről nem látható
 - beépített redőny tok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé
 - tokszerkezet hőhídmentes és kiváló hő-, és hangszigetelő.

 

redony_belso_szunyoghaloAz előbbihez hasonló redőny rendszer a belső tokos kivitel, amivel régi házaknál is sűrűn találkozhatunk. A szerelő nyílás itt belül találjuk a laktéren. Új nyílászáró beépítésénél ahol ez a verzió volt eredetileg, újból ezt ajánljuk.

Biztonság növelése:

a lazán leengedett, ritkára hagyott redőny lehetővé teszi a lakás biztonságos szellőzését, megnehezíti a betörést, besurranó tolvajlást.
Az ablak elé szerelt külső tokos redőny nagy színválasztékban rendelhető ( több mint 200 színben), így bármilyen környezetbe beilleszthetők.
 Ablakcsere esetén is ezt a megoldást javasoljuk elsősorban, hiszen az esztétikus megjelenésen kívül számos praktikus tulajdonságai is van:

redony_aluAz alumínium változat készülhet motoros meghajtással (helyi kapcsolóval vagy távirányítással) is.
Mobil rovarhálóval kombinálhatók.

Jó hőszigetelő, megakadályozza a hőhíd kialakulását a lakásban, így télen-nyáron energiatakarékos megoldás: télen energiát takarít meg, nyáron pedig kizárja a meleget így

 

Árnyékolástechnika!

Műanyag és alumínium redőnyök rejtett és utólagos, külső szereléssel, nagy színválasztékban. Műanyag nyílászáró rendszerekkel, és önállóan, új építésű házakba, lakásokba vagy régi épületekben, cserével.

Redőny árak:

Minden jog fenntartva © Honlapterv: BDS 2009